Inloggen

Business Information Analist

Wat ga je doen als Business Information Analist

Hoe bepaal je een langetermijnvisie als de toekomst iedere dag verandert? En hoe reageer je op ontwikkelingen waarvan niemand weet waar het heen gaat? In deze nieuwe tijd houdt de RDW zich ook bezig met dit soort vragen. Uitdagingen die ook voor jouw functie belangrijk zijn. Want als business information analist sta je aan de basis van de strategie en de veranderingen waarmee de RDW continu inspeelt op nieuwe ontwikkelingen.


Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit:

 • Verantwoordelijk voor het onderkennen, vertalen en voorzien van de behoeftes van de business naar bruikbare oplossingen;
 • Je staat aan de basis van business cases en plannen van aanpak;
 • Je slaat een brug tussen de business en de ondersteunende disciplines met oog voor alle facetten van de bedrijfsvoering;
 • Voorlichtende functie naar het managementteam; je adviseert over het opstellen van een visie op de toekomst, inclusief strategische doelstellingen en daarbij behorende veranderplannen.

In de rol van Business Information Analist ben je werkzaam binnen de afdeling Projectmanagement & Support, jouw team bestaat uit Project Managers, PMO, Business Architecten en Analisten/Adviseurs die zich bezighouden met Business Information en Data Science. De cultuur binnen de afdeling kenmerkt zich door openheid, klantgerichtheid en persoonlijke inzet.

 

Jouw profiel Business Information Analist

Wat breng je mee als Business Information Analist:

 • Een afgeronde HBO/WO studie, bij voorkeur in de richting van Business Information / Technische Bedrijfskunde;
 • Meerjarige ervaring binnen een soort gelijke rol;
 • Ervaring met stakeholders en ervaring in het definiëren van requirements en data- en procesmodelleren in een agile omgeving is een must;
 • Kennis van Business Process Model & Notation (BPMN) is een must en ARIS is een pre.

Verder herken je je in de volgende eigenschappen:

 • Communicatief vaardig, je weet adviezen goed over te brengen op managers en medewerkers;
 • Bent analytisch, innovatief en beschikt over overtuigingskracht;
 • Bent leergierig, werkt zelfstandig en hebt een hands-on mentaliteit;
 • Weet met gevoeligheden binnen een organisatie om te gaan.

Bedrijfsprofiel

De RDW is actief op het gebied van mobiliteit, zij draagt bij aan een zo veilig, schoon, economisch en geordend mogelijk wegverkeer. De RDW is ambitieus en daar passen medewerkers bij die bereid zijn om grenzen te verleggen, nieuwsgierig zijn en het beste uit zichzelf willen halen.
De ontwikkelingen in mobiliteit gaan steeds sneller. Bij de RDW kun je de nieuwe innovaties niet afwachten; van een RDW’er wordt verwacht dat je vooruitdenkt en anticipeert op de ontwikkelingen. Zeker in deze tijd, met nieuwe uitdagingen en nieuwe vraagstukken. Dit is hét moment om in te stappen. Want bij de RDW kijk je niet toe, maar draag je actief bij aan het mogelijk maken van nieuwe ontwikkelingen, de verkeersveiligheid en het efficiënt inzetten van voertuigen en alternatieve brandstoffen. Bij onze ambitieuze organisatie passen medewerkers die hun grenzen willen verleggen, nieuwsgierig zijn en het beste uit zichzelf halen. Door te investeren in hun medewerkers, maken ze innovaties mogelijk. Werk je bij de RDW, dan werk je aan een nieuwe tijd.

Arbeidsvoorwaarden

 • Een uitdagende functie met waardering voor je resultaten en je inzet binnen een enthousiast team;
 • Een fulltime functie op basis van 32-36 uur, flexibele werktijden zijn mogelijk;
 • Een marktconform salaris, €64K - €74K bruto per jaar, en goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering en een persoonlijk opleidingsbudget.

Op de hoogte blijven van de laatste vacatures?

Vacatures via e-mail
Nox People gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close